Учете и се забавлявайте с дигиталните устройства!

С малчугани на възраст между 3 и 6 години може да започнете да играете видео игри – така те ще се запознаят със състезателния дух, ще разберат какво е спортсменство. Гледането на телевизия е пасивна дейност. Ако искате децата Ви да бъде по-активни, тогава таблетът и смартфонът са добър вариант, тъй като имат и допълнителен обучителен аспект.

Кои дигитални устройства са подходящи за Вашите деца? Таблетът е достатъчно голям – екранът му се вижда добре, и същевременно достатъчно лек, за да се държи лесно от детските ръце. Пъстрият сензорен дисплей и бутони също са удобни за деца. Потърсете подходящи игри и атрактивни картинки и звуци, които ще помогнат на децата да научат буквите, да смятат елементарни задачки. Активностите с двупосочна комуникация също са страхотни за развиване на говорните умения на малчуганите. Дейности, които стимулират мисленето – като пъзели и игри за памет, са забавни, а дигиталните домашни любимци учат децата на грижовност. Приложенията за рисуване и композиране на музика пък са чудесен начин за развиване на креативността.

Макар дигиталните устройства да са добър вариант децата да са тихи и кротки, не оставяйте те да са единственото средство, чрез което децата учат. Изведете ги навън, в реалния свят, където опознават външния свят и решават истински проблеми. А защо да не комбинирате дигиталния свят с реалния? Ако децата Ви направят снимки на насекоми или цветя с Вашия смартфон, след това може заедно да потърсите информация за тях онлайн.

Както при всички други занимания обаче и тук трябва да поставите граници – определете времето за дигитални устройства в зависимост от възрастта на децата и внимавайте да има равновесие между цифровите забавления и дейностите офлайн. И не забравяйте, че Вие сте модел за поведението на децата!« Обратно

Данонино съдържа калций и витамин D, които са необходими за нормалния растеж и развитие на костите при децата. Една порция Данонино* всеки ден като част от здравословното хранене и здравословния начин на живот.
*1 порция = 100 грама