Стаята на Вашето дете – както му харесва!

Всеки обича личното си пространство и Вашето дете не е изключение. Насърчете неговата независимост, като го оставите да подреди стаята си както желае – при условие, че няма да разпръсва играчките си навсякъде. Давайки повече свобода на детето си, Вие показвате, че цените неговото мнение и вярвате в решенията, които взима, а така то добива повече увереност.

Много малчугани всъщност се забавляват, докато подреждат своята стая и вещи. Отделете един следобед за обзавеждането – дали ще предпочетат леглото им да стои до стената, или до прозореца? Само предлагайте подходящи варианти, но оставете децата сами да изберат. Насърчавайте ги да изразяват своята креативност и индивидуалност, като поставят всичко точно където искат.

Уверете се, че децата Ви имат достатъчно място за съхраняване на вещите си – сложете рафтове или пък цветни кутии, които може да се пъхнат под леглото. Оставете децата сами да преценят кое къде да стои. Количките – в червената кутия? Тухлите – в синята? Плюшените мечета – на края на леглото или до възглавницата? Книгите, разпределени на рафтовете по размер или цвят, или както се паднат? Пригответе торба за боклук за всяка вещ, която вече не искат (но не очаквайте те да бъдат много!).

Предложете на детето си да направи албум, за да може да съхранява в него картички от рожден ден, билети и всичко останало, което не иска да изхвърля. Страхотно ще е да ги види отново след години! Можете да сложите и табло, на което да стоят любимите рисунки от училище или детската градина, или просто неща, които харесва. Оставете го само да избира.

След като подреждането приключи, поздравете мъника за добрата работа. Ако не е съвсем сигурен, че му харесва обаче, му предложете други възможности и опитайте отново, защо не? Няма нужда от бързане!

Как насърчавате детето си да подреди своята стая? Ще се радваме да научим за неговите идеи!

 

« Обратно

Данонино съдържа калций и витамин D, които са необходими за нормалния растеж и развитие на костите при децата. Една порция Данонино* всеки ден като част от здравословното хранене и здравословния начин на живот.
*1 порция = 100 грама