Да ядем с ръце – забавно и образователно

Нека вместо да е бойно поле, храненето бъде забавление! Децата обичат да правят нещо, включително и бъркотия, така че защо не ги оставим да се развихрят в кухнята и да приготвят за ядене нещо, което всички ще ядем с ръце? Ето няколко полезни съвета. »

Кажете „Да“ за да избегнете изблиците им

Вашето дете познава разликата между „Да“, което наистина мислите, и „Да“, което казвате само за да има мир! Ето няколко съвета как да отправите правилното послание с „Да“ или „Не“ и да бъдете убедителни. »

Мамо! Може ли да гледам филмчета?

Гледането на телевизия с детето ви може да бъде разтоварващо и сближаващо занимание. Не искате обаче то да гледа определени филмчета? Ето няколко предложения, които може да Ви помогнат да се справите с това.   »

Подгответе децата си за домашните любимци

„Мамо, може ли да си вземем кученце?“ Почти всеки родител чува този въпрос. Преди да кажете „Да“ обаче, покажете на децата си какво е да се грижиш за домашен любимец. Ето и няколко съвета. »

Стаята на Вашето дете – както му харесва!

Стаята на Вашето дете е неговото лично пространство – разбира се то ще иска да я подреди по свой вкус. За целта може да сте нужни и Вие – ето няколко съвета как да помогнете.   »

Помогнете на децата си да научат повече за личната хигиена

Вашият малчуган иска сам да си измие зъбите и лицето, или да си среше косата, а Вие пък искате да сте сигурни, че го прави както трябва! Как да намерите компромисно решение? Ето няколко предложения.   »

Оставете децата да изберат сами какво да си облекат

Децата притежават свой индивидуален стил. Страхотно е да им помагате да го изграждат и развиват от най-ранна възраст. Ето няколко предложения как може да стане това. »

Кой определя часа за лягане на Вашето дете?

Светът е толкова нов и вълнуващ за децата, че едва ли е изненадващо, че често те не искат да си лягат навреме! Предлагаме Ви няколко идеи, които ще Ви помогнат, когато дойде време за лягане, всички да са доволни. »

Игри и играчки, независимо от пола

Момиченцата си играят с кукли, а момченцата? Свободата детето да играе с всяка играчка и на всяка игра има своите предимства. Ето няколко съвета как да не се акцентира върху разликата между половете. »

Давайте отговорности на децата си!

Децата обичат да правят сами разни неща – да бутат количката си по улицата или да се решат сами. Казвайки „Да“ на това да поемат отговорност, ще ги направите по-уверени! Имате ли нужда от помощ? »

Друг източник на увереност – обяснете защо „Не“!

Децата имат нужда от граници. Когато им казвате „Да“ или обяснявате защо забранявате определена дейност, всъщност им помагате да разберат къде са те. Ето няколко съвета как да се научите да поставяте граници – без да се чувствате виновни! »

Учете и се забавлявайте с дигиталните устройства!

Най-напред е важно да се съобразите с възрастта на децата. Когато са много малки, те учат най-добре, общувайки със семейството и приятелите, но когато станат на 3 години, е добре да им покажете някои дигитални устройства. Например, оставете децата да изгледат анимационно филмче по телевизията. Има забавни и едновременно с това успокояващи телевизионни анимации. Седнете заедно с децата си и изгледайте някоя от тях – това ще бъде Вашето време за учене и споделяне. »

Мамо! Паднах..., но съм добре!

Активните деца често падат и имат натъртвания, ожулвания и рани – това е част от порастването и опознаването на света. Важно е да помогнете на децата си да се научат, че невинаги се нуждаят от Вашата помощ и трябва да се справят сами в някои ситуации. В крайна сметка вие няма да сте постоянно до тях, за да им подавате ръка! »
Данонино съдържа калций и витамин D, които са необходими за нормалния растеж и развитие на костите при децата. Една порция Данонино* всеки ден като част от здравословното хранене и здравословния начин на живот.
*1 порция = 100 грама