Да пораснем с Данонино!

Скъпа мамо,

За здравословния растеж на костите на твоето дете, то трябва да приема достатъчно калций. Но знаеш ли, че колкото и съдържащи калций храни да приема на ден,

организмът на децата усвоява едва 1 /3 от приетия калций!

Неусвоеният калций се изхвърля от организма.

Витамин D помага по-голямо количество от приетия с храната калций да премине в кръвта и да се отложи в костите. Не само бебетата, които растат най-бързо, имат нужда от витамин D, в костите на растящото дете се отлага повече калций и те стават по-здрави.

Затова, за разлика от други млечни продукти, Данонино съдържа не само калций, но и витамин D, който помага за усвояване на повече калций!

Данонино е концентриран млечен продукт, който в по-малък обем доставя достатъчно пластичен материал - млечен белтък, източник на калций и витамин D, формула за здрави кости!

1 порция Данонино на ден като част от разнообразното и балансирано хранене, съчетано с физическа активност, осигурява на Вашето дете минимум 22,5%* калций и 25%* витамин D от референтния среднодневен хранителен прием. Данонино не съдържа консерванти!


* отнася се за продуктите Данонино 4х50г и Данонино Гигантино 2x80. За Данонино Захруска, Данонино Веселино, Данонино Йогурт и Данонино Напитка стойностите са следните – калций и витамин D съответно 30% и 25% от референтния среднодневен хранителен прием.

Данонино съдържа калций и витамин D, които са необходими за нормалния растеж и развитие на костите при децата. Една порция Данонино* всеки ден като част от здравословното хранене и здравословния начин на живот.
*1 порция = 100 грама